Wie zijn wij

Al 75 jaar actief - Maurice Kassenbouw heeft sinds de oprichting in 1948 een grote ontwikkeling doorgemaakt. Wij zijn door de jaren heen uitgegroeid van een lokale kassenbouwer tot een bedrijf met internationaal een vooraanstaande positie in de tuinbouwsector. Vanuit onze jarenlange ervaring kunnen wij op maat gemaakte totaalprojecten verzorgen. Wij anticiperen op uw vraag, waarbij het klimaat, zowel binnen als buiten de kas, centraal staat. Hierdoor kunnen wij u, voor zowel de teelt als de onderneming, optimale groeimogelijkheden aanbieden. 

Door de jaren heen is de schaalvergroting in de tuinbouw flink toegenomen. Wij hebben hierop ingespeeld door onze eigen staalproductie te automatiseren. Denk hierbij aan lasrobots, plasma- en lasersnijders, zaagmachines en transportkranen. Hierdoor kunnen wij flexibel en snel reageren met op maat gemaakte projecten. Kortom, met onze engineering en productie, zijn wij in staat om aan iedere vraag te voldoen.

Sinds 2020 is Maurice Kassenbouw - Ammerlaan Construction mede-eigenaar van Cogas Climate Control, een totaalinstallateur in de tuinbouw sector. Samen met Cogas werken we voor klanten in heel Europa aan totaalprojecten, van de bouw tot aan de complete inrichting van het project.  

Onze missie is, om telers en investeerders te voorzien van innovatieve tuinbouwkassen welke voldoen aan de hoogste kwaliteit, waardoor u de hoogste rendement haalt uit uw teelt. Hierbij hechten wij waarde aan de VN Sustainable Development Goals.

Maurice Kassenbouw

BIG DUTCHMAN 

Maurice Kassenbouw en Big Dutchman - Onze Duitse partner Big Dutchman ontwerpt en distribueert met ongeveer 3.400 medewerkers innovatieve voersystemen en huisvestingsapparatuur voor de moderne varkens- en pluimveehouderij. Een wereldwijd dealernetwerk en de uitgekiende organisatie van het bedrijf hebben gezorgd voor een uiterst efficiënt logistiek systeem in alle toepasselijke markten. In meer dan 100 landen over de hele wereld helpen de producten van Big Dutchman om op een winstgevende manier eiwitrijk voedsel te produceren. Met een omzet van 985 miljoen euro (2020) wordt het familiebedrijf met hoofdzetel in Vechta, Nedersaksen, beschouwd als marktleider in de sector.

 

GROTE DIVERSITEIT AAN KLANTEN

Onze klantenkring is divers. Maurice Kassenbouw is in staat voor iedere klant een passende oplossing te bieden. Zo zijn wij onder andere actief voor de:

  • vruchtgroenteteelt
  • bladgroenteteelt
  • sierteelt
  • kruidenteelt
  • veredelingsbedrijven
  • jongplantenkwekers
  • universiteiten & tuinbouwscholen

 

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Maurice Kassenbouw vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarom ondersteunen wij diverse lokale (sport)verenigingen en initiatieven. Tevens bieden wij onze medewerkers sport en welzijn mogelijkheden. 

AMMERLAAN CONSTRUCTION: INTERNATIONAAL GEORIËNTEERD

Ammerlaan Construction is in 1988 opgericht als de exportdivisie van Maurice Kassenbouw en focust zich op maatgemaakte internationale totaalprojecten. Zowel Maurice Kassenbouw als Ammerlaan Construction zijn in hetzelfde pand gevestigd en onder leiding van dezelfde medewerkers. Ammerlaan Construction levert dezelfde hoogwaardige kwaliteit en service als Maurice Kassenbouw. Gezamenlijk kunnen wij wereldwijd voldoen aan de groeiende vraag vanuit de tuinbouwsector. 

ammerlaan.jpg